Ръководството на ФК Евроколеж (Пловдив) взе решение и освободи старши треньора Илия Иванов поради непреодолими морално-етични работни различия и загуба на доверие. Изграденият екип в клуба от Югоизточната "В" група се крепи на строго определени ценности - честност, почтеност, доверие, коректност и взаимопомощ, съобщиха от управата.

"Клубът е неразделна част от общността на ЕКИУ, за която тези принципи са основни. Всяко отклонение е в разрез морала и ценностите на ФК Евроколеж и Европейския колеж по икономика и управление", добавят от ръководството на Евроколеж.

До края на полусезона съставът на колежани ще се води от спортно-техническия директор Григор Иванов, който ще съвместява длъжността на старши треньор. В неговия щаб влизат Даниел Божков, Йордан Хърков и капитанът на отбора Георги Куртев. През зимната пауза ръководството ще реши дали да взима нов треньор или да даде шанс на собствените си кадри в лицето на Даниел Божков и Йордан Хърков.

Треньорският щаб ще дебютира тази седмица срещу Розова долина. Мачът от Югоизточната "В" група е в събота от 14:30 часа. В последните си срещи Евроколеж победи Миньор (Раднево) с 2:1, а "розите" завършиха 0:0 у дома с Димитровград. В класирането колежани са трети с 22 точки, колкото има и Поморие, на три точки от лидера Марица.