Стадион "Лазур" гори и финалът за Купата на България между "Ботев" (Пловдив) и Лудогорец е временно прекъснат!

В 58-ата минута Роман Безяк вкара гол за шампионите, след което вандали от агитката на "канарчетата" запалиха множество факли и бомбички. Към терена полетяха и хартиени ленти, които веднага се възпламениха. За кратко време пожарът се разрази с пълни сили и обхвана и рекламните табла пред сектора с агитката на "жълто-черните". Наложи се пожарна кола да преминава през терена, за да стигне до огъня и той да бъде загасен. В това време съдията Георги Йорданов посъветва футболистите да се приберат в съблекалнята. Играчите на "Ботев" останаха на терена, докато тези от Разград се шмугнаха към тунела.

Двама фенове на "жълто-черните" пък нахлуха на игрището и се наложи някои от футболистите на Станимир Стоилов да ги гонят и изкарват от полето.

Малко преди отбелязването на гола на Безяк привържениците на "Ботев" започнаха да изстрелват фойерверки във въздуха, но след това полетяха и горящите факли към терена, което предизвика пожара. Организаторите на финала и по-специално пожарната, се справиха със ситуацията и след 18-минутно прекъсване играта беше подновена.

Наложи се намесата и на полицията, като униформените задържаха нахлулите на терена привърженици.