Четирима футболисти от юношеския отбор на КОМ-98 (Годеч) са пострадали при вчерашното нахлуване на публиката по време на мача на стадиона в Ихтиман. Това разказа пред „Актуален глас” Десислава Цветанова, която е пътувала заедно с годечкия отбор и е станала пряк свидетел на случващото се.

Тя разказа за ужаса: 

"Мачът започна в 10:30 часа на стадиона в град Ихтиман. Отборът на Годеч поведе с 3:0. Второто полувреме домакините изравниха - 3:3. 15-20 минути преди края на мача годечкият отбор поведе, като вкара четвърти гол. В този момент на наш футболист, който е с астма, му стана лошо и легна на тревата. 

От публиката започнаха да се чуват викове: "Ставай, бе. Ти си симулант”. 
Минути по-късно момче на видима възраст 25 г. от ромски произход нахълта на терена и започна да удря нашите играчи. И изведнъж цяла тълпа от роми – над 100 човека, започнаха да прииждат от трибуните към игрището и да блъскат момчетата от Годеч. 

Калоян (б.р. – Калоян Дренков – треньор на отбора) започна да ги разтървава, притичаха се и други хора на помощ. Съдиите, които бяха три жени, веднага прекъснаха мача. За минути страстите се поуспокоиха. В един момент момчетата и цялата група от Годеч – в това число и аз, тръгнахме към съблекалнята, но потокът от роми вървеше по нас и ни приклещи на тясно. Тогава единственото, което можеше да ни спаси, е да ни заключат вътре в съблекалнята. Докато бяхме вътре, звъннах на тел. 112 и след 7 минути се озова патрул на полицията с двама служители. Започнаха разпити и след като чуха и двете страни  – изгониха ромите. Тогава нас ни отключиха и тръгнахме към буса, който вече ни чакаше. 

Шофьорът, като разбрал какво се случва, също звъннал на тел. 112. Тръгвайки да се качваме в буса, заваляха устни заплахи, че ще ни намерят, ще ни убият. Около 30 минути седяхме в буса, чакахме ги да се разотидат. И едва след като стадиона се поизпразни си тръгнахме с полицейски ескорт, който ни съпроводи до табелата на град Ихтиман." 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Десислава Цветанова обясни, че се чака решение на БФС по случая, а пострадалите играчи ще си търсят правата. Някои от тях вече са извадили медицински свидетелства.

От МВР потвърдиха пред „Актуален глас“ за инцидента. Оттам лаконично обясниха, че патрул на РУ-Ихтиман е реагирал на сигнал, подаден на телефон 112, в 12.18 ч. Работата по изясняването на всички факти и обстоятелства около случая продължава.