Освободеният административен директор на Локомотив (Пловдив) Атанас Узунов коментира решението на Константин Динев да го махне от клуба.

„Имах среща сутринта с Коко Динев и решихме, че е по-добре да напусна клуба, за да не се създават политически проблеми. Да, аз не отричам, съветник съм на ГЕРБ и няма да позволя да има натиск върху мен. Оставам член на партия ГЕРБ и общински съветник от ГЕРБ. В момента знаете, че работата ми е административна и съм добре запознат със законите. Имам право на платен отпуск, който започва от днес. След платения отпуск, официално и нормално ще напусна клуба. Всеки един от феновете независимо, на кой клуб, има право на политически пристрастия. Дали феновете на Локо са от ГЕРБ, БСП или друга партия, аз не мога да им влия. Нима аз се познавам с Дучето или с фенклуба на "Ботев"? Аз не мога да им влия, но когато човек си е дал сърцето и душата за нещо, той трябва да е мъж и да отстоява позициите си“, каза Узунов.

„Обичам Локомотив и ще бъда верен на Локомотив. Мисля, че с ръководството на клуба ще запазим добрия тон и където може и с какво може ще си помагаме. Не е лесно да напуснеш работното си място, още повече, че законът позволява на всеки общински съветник да се занимава с личната си професия. Тръгвам си с високо вдигната глава, но един ден ще се върна на "Лаута". Неочаквано бе това за мен, не искам да се свързвам това с някои неща, които стават в клуба. Не съм подстрекател, никого не съм задължавал да ходи на протести. Това, че съм се мернал на някой протест, е било, за да помогна да не ескалират протестите. В крайна сметка аз съм член на това общество – българското и си оказвам моята позиция, която е политическа. Футболът и политиката са кръговрат, някой ден отново може да се върна на „Лаута“. Оставате ме на мира ден-два, имам си семейство“, завърши Узунов.