Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Медиите в Босна и Херцеговина веднага побързаха да отразят побоищата между български и босненски фенове преди мача между “Левски” и Сараево в София. Кореспонденциите на чуждите колеги обаче не блестят с особена обективност.

В материалите на босненските журналисти се набляга най-вече върху, според тях, “полицейското насилие”, упражнено върху фенове на гостите. Особено активен в атаката срещу действията на българската полиция е сайтът vijesti.ba.

“Българската полиция използва сила спрямо навиячите на Сараево. Местната полиция обгради “червените” фенове пред църквата “Александър Невски”. Имаше удари, на всички страни летяха палки. Може би полицаите искаха да се застраховат след инцидентите в сряда. Тогава имаше отново бой между агитките, този път пред хотел “Хемус”. Седем фенове на “Левски” бяха арестувани. До момента не ни е известно дали има задържани босненски ултраси. Сараевските навиячи бяха съпровождани от полиция през целия си престой в София. Както е известно, мачът с “Левски” бе обявен като мач с висок риск от безредици. За съжаление, опасенията се оправдаха”, завършва материалът.

Иначе по време на мача на “Герена” отново възникнаха сблъсъци между двете агитки. Десетина запалянковци пострадаха след инцидент пред стадиона, а трима бяха арестувани. Според някои информации се е наложило дори да идват спешно хора от босненското посолство и да помогнат в потушаването на безредиците.

Както е известно, лудите ултраси на Сараево поругаха храм-паметника "Свети Александър Невски" преди мача с "Левски". "Ордите на злото", както са известни хулиганите от Босна и Херцеговина, започнаха да хвърлят бутилки около храма, а след това нахлуха вътре с тъпани. Поповете веднага затвориха вратите и позвъниха на полицаите.

"Свещениците бяха уплашени. Качихме агитката на автобусите и я изведохме на поляна извън София, където я охраняваме цял ден", съобщи комисар Антон Златанов. От съображение за сигурност той не назова мястото, тъй като мнозина имаха желание да набият "Ордите".

Босненците показаха рогата си и в сряда вечер. Те се сбиха с агитка на "сините" пред хотел "Хемус". Към 200 босненски фенове бяха настанени в хотела. Вечерта те се сбили с левскари, а отделно са трошили и стаите, в които са спали. "Българите провокираха с неприлични жестове и подвиквания. Последва канонада. Агитката на Сараево отвърна и потроши коли пред хотела. Полицаите, които наглеждат гостите, се намесиха. Сараевци бяха прибрани в хотела, а привържениците на "Левски" - отблъснати", разказаха очевидци. По-късно 7 българи се озоваха в 4-о РПУ. При обиск у тях са намерени маски с прорези и пиротехнически средства. В мелето са пострадали четирима полицаи. Един от тях е със спукана кост на ръката от удар с метална палка, двама от колегите му са с наранявания по глезените, а четвъртият - с травма на главата от хвърлен камък.


1sf.jpg

1sof.jpg

1sofi.jpg