От 19 до 24 юли в Ботевград ще се проведе футболeн лагер за деца. В "90min camp" могат да се включат таланти между 10 и 16-годишна възраст, които имат желание да подобрят играта си под крилото на треньори, които десетилетия са част от спорта на България. Главни организатори са бившият селекционер на националния отбор за юноши до 16 г. Любомир Божанков - по футболната част, а по кондиционната - Кирил Райков.

Божанков е лицензиран треньор с УЕФА А и Б лиценз. Има над 200 официални мача като професионален футболист за 12-годишната си кариера в Академик (София), Марек, Миньор (Перник), Видима-Раковски, Родопа (Смолян), Нафтекс, Берое, Хасково и Славия.

Другите треньори, които ще работят с талантите в Ботевград са Росен Тонев и Николай Чавдаров. 

"Единственото нещо, което може да направи лятната ваканция още по-незабравима, е футболният ни лагер. В "90min camp" футболът и физиката вървят ръка за ръка. Ще работим за подобряването на всички технически елементи, базирайки се на основите във футбола. Как да станем по-бързи, издръжливи и ловки? Кои храни са онова гориво, което ще ни изстреля към по-високи постижения? Как възстановяването ражда силата? Бъди новият Стоичков и Бербатов! Лагерът е една фантастична възможност да подобрите физическата си подготовка, усъвършенствайки футболните си умения, докато упражнявате английския си в мултикултурна среда.", обявиха организаторите.