Балкан (Ботевград) започна с победа участието си в Източната "А" ОФГ. След няколко години футбол в града отново има, след като Иван Редовски се зае с тежката задача да го възроди. Бившият нападател на Балкан и доскорошен треньор на Локомотив (Мездра) успя да събере за кратко време отбор, който започна участие в четвърта дивизия. В първия двубой "зелените" надвиха Мирково с 4:2 на стадион "Христо Ботев".

Още в 10-ата минута опитният Григор Стойчовски-Гришата откри резултата след центриране и разбъркване пред вратата на гостите. В 33-ата минута гостите изравниха след изпълнение на фаул. В рамките на пет минути ботевградчани нанизаха три гола. В 37-ата минута Ивайло Златев известен с прякора Терминатора центрира към Мариян Маринов, който с глава покачи за 2:1, пише "Балканец". Секунди след това отново Терминатора проби отдясно и подаде към Николай Николов, който с красив удар от границата на наказателното поле направи резултата 3:1. В самият край на първото полувреме Здравко Атанасов тръгна от центъра, навърза няколко защитника и изведе Борис Райчев в чиста позиция и той не сгреши за 4:1. Второто полувреме не поднесе почти нищо интересно. И двата отбора отпаднаха физически и трудно стигаха до противниковата врата. В 85-ата минута след разбъркване пред вратата на Балкан гостите оформиха крайното 4:2.

Следващият мач на Балкан е на 30 септември срещу ФК Костинброд за купата на Аматьорската лига. Двубоят е от 17:00 часа на стадион "Христо Ботев".