Обновеният отбор на Черноморец (Бургас) стартира с победа 2:1 над новия член на "В" група Поморие в първата си контрола от лятната подготовка. Както е известно, отборът е тотално обновен и в момента се изгражда отново от треньорите Тодор Киселичков и Николай Кръстев.

"Акулите" поведоха с 2:0 с голове на каращите проби Андрей Казалиев и Александър Атанасов, а малко преди края на първата част поморийци върнаха един гол, възползвайки се от подхлъзване на вратаря на Черноморец Димитър Николов. Първото попадение беше истинско футболно разиграване на висока скорост и направено като комбинация. Левият защитник Казалиев, който идва от испанската четвърта дивизия, подхвана атака и подаде на Ивайло Петров-Точката. Халфът комбинира с централния нападател Ахмед Ахмедов, който извади топката към нахлуващия Казалиев, а бранителят с десния крак я прати в мрежата, пише БТА. Вторият гол реализира Атанасов, който довкара отбита от вратаря топка. Заслугата беше на Михаел Орачев, който опита далечен удар и затрудни максимално поморийския вратар.

След края на мача стана ясно, че Черноморец се отказва от Александър Атанасов, който не показал зрялост за годините си. Следващата проверка на "акулите" е на 9 юли със Созопол.

"Като за първи мач сме доволни от представянето на отбора, имаше добри неща. Но определено по-нататък ще търсим друго ниво в играта си", коментираха от клуба.

Съставът на Черноморец:
Димитър Николов (Петко Пацов), Стойчо Атанасов (Даниел Стоянов), Иван Стоянов (Даниел Андреев), Любомир Гуцев, Андрей Казалиев (Стойко Иванов), Михаел Орачев (Стоян Калев), Асен Николов (Ростислав Петров), Румен Кереков (Мартин Иванов), Ивайло Петров, Александър Атанасов, Ахмед Ахмедов