Футболистите на Етър имат да получават по една заплата и пет премии. Това информира прокуристът на клуба Стефан Атанасов.

"Както във всеки клуб у нас, финансовата ситуация е трудна, но е под контрол", заяви Атанасов.

"В следващите дни играчите ще си получат дължимата по една заплата, за да могат да посрещнат празниците. Дължим и пет премии, които ще бъдат изчиствани поетапно и до началото на пролетта", добави Стефан Атанасов.

Две класни попълнения се очаква да дойдат в Етър в началото на януари. Става въпрос за футболисти с опит в елита, които сериозно могат да помогнат на тима.

"Имам две желания – единият вече е ни е дал уверение на 100%, другият – на 90%. Категорично няма да спомена имената им", заяви стреньорът Велин Кефалов. 

Наставникът дори отказа да посочи постовете на двамата доказани играчи. Освен тях, разбира се, селекцията продължава. От  Етър вече обявиха имената на първите си две нови попълнения. Това са Стамен Ангелов и Павел Алексиев - кадри на бургаския Нефтохимик.

Ангелов е роден на 1 юни 1987 г. Поливалентен играч, дефанзивен халф и защитник. Играл е в Черноморец (Бургас), Нафтекс, Нефтохимик и Несебър, а за последно бе в Равда.

Алексиев също е на 23 години – роден е на 22 април 1987 г. Играе като ляв халф, висок е 178 см и тежи 70 кг. Също е от школата на Нефтохимик. Играл е в Несебър и идва от Равда. И двамата са били одобрени от треньора Велин Кефалов и вече имат подписани двугодишни договори с Етър, пише на клубния сайт на "виолетовите".

За дошлите на проби четирима играчи на Лудогорец от великотърновския клуб засега се въздържат от оценки. "До края на седмицата ще ги преценим, но лошото е, че няма контролни срещи", коментира Кефалов. Той е на мнение, че поне в двама от тях има добри качества.

Двама футболисти ще бъдат освободени от отбора в петък, когато е последното занимание, разкриха от клуба. Имената им ще станат ясни тогава. Възможно е да има и други освободени в началото на януари, но това вече ще зависи от новите попълнения.

Играчите на Етър ще бъдат разпуснати в почивка на 17 декември (петък), а ден по-късно е и банкетът, с който ще закрият есенния полусезон. От ръководството на клуб оповестиха програмата за подготовка до първия мач от пролетния кръг на 26 февруари в Микрево. Първият етап ще бъде във Велико Търново и ще продължи до 29 януари. Първата проверка ще е в седмицата преди това срещу Спартак (Плевен).

От 30-и "виолетовите" заминават на предсезонен лагер в Сандански, който ще продължи две седмици. На него ще бъдат играни контроли с тимове от "А" група, които се подготвят там. Желанието на етърци е да срещнат още Калиакра (Каварна), Черно море, не биха отказали и покана от шампиона Литекс. За третия етап от подготовката вече са договорени проверки срещу Видима-Раковски и Дунав (Русе).

Желанието на треньорския щаб е да се направят не повече от 7 контролни срещи. "Тези 9 поредни мача без загуба в първенството ги изкарахме на мускули. Сега ще направим една здрава подготовка за трудния сезон, който ни очаква. Пак ще повторя - целта е една – добро представяне напролет, което значи, че второто място няма да ни задоволява", завърши изпълнителният директор на Етър Димитър Манолов. /БЛИЦ