Еуфория е обзела феновете на Пирин (Гоце Делчев) преди домакинството на Литекс, което е днес от 18:00 часа, съобщава „7 дни спорт”. В Гоце Делчев са надъхани след успеха в последния кръг на Локомотив (Сф), с който си обезпечиха оставането в "А" група. Затова ръководството на Пирин направи жест към феновете, като намали цените на билетите с 2 лв., а запалянковците подготвят специална хореография, с която да посрещнат Христо Стоичков.

Голямата въпросителна преди двубоя е дали Тенчо Тенев ще си води отбора, или и срещу Литекс Пирин ще изведе помощникът му Минчо Минчев. Припомняме, че заради проблеми със здравето Тенев не води тима срещу Локомотив, а след края на сезона най-вероятно ще се оттегли от треньорския пост. Теоретично на Пирин им трябва една победа в един от двата домакински мача с Литекс и Локомотив (Пд), като имат и гостуване на ЦСКА.

Любопитно е, че днес двама братя ще се изправят един срещу друг. С екипа на домакините ще играе Димитър Пиргов, а вратата на гостите ще пази брат му Илко. Пирин ще заложи на схема 4-4-1-1. Наказанието на вратаря Абди Абдиков ще изтече с мача срещу Литекс, след което той отново ще има право да играе за Пирин. В негово отсъствие в рамката ще застане подгласникът му Ангел Юсев. Литекс ще се опита да заличи срамното си представяне в последните няколко кръга. Въпросът е дали Христо Стоичков ще махне треньорската контузия на звездата на Литекс Георги Миланов. В последните два мача футболист номер 1 на България за миналата година остава извън състава на Литекс, а от това страда играта на тима на Стоичков. Очаква се Стоичков да заложи на схема 4-2-3-1, като на върха на атаката ще действа Исмаил Иса, а от по-задни позиции ще атакува Ваюши.

В предишния кръг Пирин победи с 1:0 Локомотив в София, докато Литекс загуби у дома с 1:2 от Берое.