Британското издание "Сountypress" направи обстоен анализ на България преди приятелския мач на "трикольорите" с Ейре в Дъблин, който ще се изиграе утре в 21:45 часа.

Колегите обърнаха на пет фактора преди сблъсъка - треньорът Красимир Балъков, звездата на тима ни, именитите ни футболисти, формата, в която се намираме и сблъсъците между двата тима.

За селекционера на "лъвовете" в материала се отбелязва кога е заменил Петър Хубчев, както и че той е един от героите ни от САЩ 94'. Те допълват през кои страни е минала и треньорската кариера на Бала.

За звезда на тима ни са определени Кирил Десподов и Вандерсон. Новото попълнение на Щурм Грац е описан като футболист с бляскаво бъдеще, а за бразилеца е уточнено, че е на 31 години и не се очаква от него дълга кариера в националния тим.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В най-запомнящите се ни играчи, естествено, се отбелязват Красимир Балъков, Петър Хубчев, Йордан Лечков и Христо Стоичков от по-старото поколение. От по-новата история ирландците отбелязват Стилян Петров и Димитър Бербатов. 

За временната ни форма в материала се уточнява, че Балъков поема тима заради разочароващ старт на европейските квалификации. Ирландците обаче добавят, че нещата вървят от зле към по-зле, тъй като имаме 2 точки, които са спечелени при Хубче, и сме едва 60-и в ранглистата на ФИФА в момента.

Последното нещо, на което колегите обръщат внимание, са мачовете между Република Ирландия и България, които са се срещали 9 пъти помежду си, в които ние водим с 3:2 победи (4 равенства).