Треньорският щаб на Литекс има сериозни проблеми за решаване преди дербито с ЦСКА в неделя (20 ноември). Петима основни играчи на “оранжевите” са с контузии. БЛИЦ научи, че младежкият национал Илия Миланов е поредният футболист с травма и почти сигурно гори за двубоя.

Сериозно е и положението с Момчил Цветанов. Той получи чревна инфекция на лагера на младежите и едва днес ще бъде изписан от болницата. Това означава, че талантът ще тренира най-много два дни преди срещата, като лекарите му препоръчват да не се преуморява. До последно атакуващият халф ще бъде под въпрос.

Категорично аут за дербито са Георги Миланов, Николай Бодуров и Небойша Йеленкович. Травмите на дефанзивните футболисти карат треньорите да се хванат за главите. Атанас Джамбазки трябва да реши дали да ползва Максим Жос като десен бек на мястото на Илия Миланов или да го прати в центъра на терена вместо Йеленкович. Ако Жос партнира на Александър Цветков в средата, защитата увисва и ще трябва някой да бъде преквалифициран или да се вика момче от школата.

Вариант е Сандриньо да влезе като опорен халф, но бразилецът не е играл повече от година заради поредица сериозни контузии и едва ли се завърне в толкова важен мач.