Халфът на Локомотив (София) Искрен Писаров заяви оптимистично преди днешното заминаване тима за Турция, че той и съотборниците му ще се представят на добро ниво през пролетния полусезон и ще си спечелят правото на участие в турнира Лига Европа.

“Целта ни пак е влизане в Лига Европа. Надявам се, че ще успеем да я постигнем. Хубавото сега, е че приключи първата част от подготовката, където се залагаше предимно на физически натоварвания. Сега предстои втората, в която ще имаме повече контроли. Надявам се, че ще успеем да се обиграем“, заяви Писаров на летище “София”.

“Напускането на Цветан Генков и Дерек Асамоа е голяма загуба за нас. Надявам се, че ще можем да компенсираме отсъствието им. Имаме две нови момчета. С каквото можем ще им помогнем за адаптацията, за да се настроят за мачовете от първенството“, допълни халфът.

В същото време наставникът Диян Петков обяви, че в Анталия тимът му ще срещне добри съперници в предвидените контроли. “Засега сме предвидили четири контроли, ако нови футболисти се присъединят към лагера ще намерим най-много още два отбора, с които да играем. Съперниците ни са на добро ниво. Интер Баку спечели наскоро спечели купата на шампионите на ОНД, а Млада Болеслав мисля, че се представя добре в Чешкото първенство. Другите два отбора са Университатия Крайова и Работнички”, заяви Пеков. /БЛИЦ