Ръководството на Лудогорец е знаело още вчера кой ще бъде назначен за главен съдия на реванша за Купата с Литекс. Както е известно, днес от БФС официално обявиха, че Таско Тасков ще свири втория мач в Разград, който е от 17:30 часа утре. Припомняме, че първата среща в Ловеч завърши 0:0.
 
По всичко личи, че Кирил Домусчиев ще се подсигури здраво срещу „оранжевите” поради няколко причини. Първо, той иска отборът му да обере всички трофеи в България и Купата е един от основните приоритети. Второ, Литекс показа, че е доста костелив орех. Макар изграден само от млади момчета – ловешкият тим победи с 1:0 Лудогорец за първенство, а после първият мач за държавния трофей приключи наравно. Освен това в играта на разградчани се забелязва драстичен спад в сравнение с показаното през есента. Говори се за напрежение, както и че треньорът Георги Дерменджиев е заложен на дузпата.
 
Публична тайна е, че почти всички съдии са хора на Домусчиев. Таско Тасков е един от водещите в тази класация. Винаги, когато се е налагало, той е оказвал помощ на Лудогорец. Припомняме мача на 12 май 2012 година в Перник между Миньор и ЦСКА. Реферът подмина чиста дузпа за „червените” и респективно не изгони играч на домакините през първото полувреме при резултат 0:0. Впоследствие перничани биха с 2:0 и помогнаха на Лудогорец за спечелването на титлата.
 
През същата 2012 година, но през ноември, Таско Тасков се подигра с „Ботев” (Пловдив) в мача му с разградчани. Шампионите спечелиха с 1:0, а Таско Тасков не отсъди 100-процентова дузпа за „канарчетата” и им отмени кристално чист гол. Тогава имаше предложение реферът да бъде изхвърлен от съдийството до края на сезона, но след намеса отгоре санкцията му беше намалена само на 6 мача.
 
През същия сезон Тасков удари рамо на Лудогорец и при победата с 4:1 над Миньор в Разград.
 
През есента на настоящия сезон той бе определен чрез жребий да свири ЦСКА – Лудогорец 1:1. От „Армията” пропищяха, че съдията е спестил поне два червени картона на играчи от гостуващия състав.
 
Пак през есента Таско Тасков поряза Литекс при гостуването му на Локомотив (Пловдив). Още в първите минути той си затвори очите и не даде чист червен картон на бранител на домакините, извършил груб фаул на линията на наказателното поле.