Пернишкият районен съд осъди двама футболни хулигани от срещата между Миньор и Левски в събота (0:2). Мартин Сийков Сотиров, на 24 години, е осъден на 10 дни задържане в ареста на МВР и лишаване от право да посещава футболни мачове в страната и чужбина за срок от 1 година. Наказанието му е наложено за това, че е отправял ругатни към агитката на гостите и е хвърлял пластмасови бутилки срещу феновете на противниковия отбор.

Борислав Валериев Божилов,на 27 години, за съпротива срещу служителите на реда и хвърляне на камъни срещу полицаи, охранявали мача, е осъден да заплати глоба от 500 лв. На него също съдът е наложил забрана да посещава футболни мачове в страната и чужбина за 1 година.

Двамата са се признали за виновни и са изразили съжаление за непристойното си поведение. Сотиров и Божилов нямат до момента противообществени прояви.

200 полицаи охраняваха мача в събота, въпреки това футболни хулигани от агитката на Миньор намазаха с грес оградата в сектора на гостите и вратата на химическата тоалетна. Един фен на Левски пък бе улучен в челото с въздушна пушка, докато полицията съпровождала групата от гарата до стадиона./БЛИЦ