Пернишки футболни клубове са възмутени от взетото решение за изключването им от първенствата организирани под егидата на БФС и обмислят да бойкотират областното първенство, пише ZaPernik.com.

Българският футболен съюз изключи Черногорец с. Ноевци, Чорни гр. Брезник, Димитровец  с. Ковачевци и Буря с. Кошарево, а това са 4 тима от западната група в Областта.

Един от най-успешните пернишки клубове – ФК „Спортист“ – Драгичево също е сред изключените отбори заради нарушение на два члена от ЗФВС. В момента драгичевци са на върха в групата с осем победи от осем мача.

В неделя отборът трябваше да е домакин на Ботев - с. Друган, но мачът е отложен, както и всички мачове от западната група.

"Отлагат мачовете ни до окончателното решение на БФС. Нашето мнение е, че това крайно решение е доста интересно и неадекватно от страна на БФС, обвинявайки ни в конфликт на интереси в УС на клуба! Въпросът е – защо точно сега сме обвинени в конфликт на интереси?!?

Защо не сме предупредени да отстраним тази очевидна нередност, защо някой е знаел за този факт и не ни е уведомил да вземем мерки? Този Управителен съвет не е от вчера, той е от много време.

През годините сме се борили за популяризиране на спорта и в частност на футбола, правили сме и невъзможното да го има, както и сме намирали начини за издръжката и финансирането на клуба.

Надяваме се да имаме право на обжалване и да продължим участието си, защото това би убило футбола в селото за много дълго време напред. Ние знаем много добре какво означава, да възстановиш отбор и да е един от най-добрите в областта! В момента сме водачи в едната пернишка група с 8 победи от 8 мача!

Днес, всичко е в ръцете на БФС, дали ще продължим да развиваме спортната дейност за младите хора в нашето село или ще спрем участието си! И една мечта ще остане празна…..!“, казаха от Драгичево.

В 18:00 часа голяма част от отборите, които участват в първенството ще се съберат пред Областния съвет на БФС в Перник.

От Черногорец - с. Ноевци също изразиха несъгласието си с взетите решения от страна на БФС.