Година след фалита на емблемата на плевенският футбол ПФК Спартак отново има такъв клуб. Това стана факт по време на проведеното Общо събрание на Управителния съвет на футболен клуб Плевен-Атлетик 2004. Освен отчета на дейността и избор на ново ръководство присъстващите взеха решение да бъде променено името на клуба.

Така ФК Плевен-Атлетик 2004 вече ще се нарича ФК Спартак 1919. Клубът няма нищо общо с фалиралия преди година ПФК Спартак 2007.

"Решихме да променим името на клуба след поредица от разговори с феновете, бивши футболисти и ръководството на град Плевен", поясни новият председател на Управителния съвет на Спартак 1919 Даниел Митов.

Освен него в ръководството на футболния клуб влизат още Бойко Цветков, Георги Милев, Йоско Исаев и още един член. Сигурното е, че той ще е от Община Плевен. Името му ще стане известно след заседание на Общинския съвет в края на месеца. Именно общинските съветници ще излъчат своя представител във ФК Спартак 1919.

"Умишлено поискахме да има човек от Общината в УС, за да е налице повече прозрачност в делата на клуба", изясни Митов.

"Не очаквайте големи неща от нас в първите няколко години, защото на този етап финансите ни са сериозно ограничени", заяви пред Спортал колегата му в УС Георги Милев.

Настоящите амбиции на ФК Спартак 1919 са участие от следващия сезон на юношеските отбори до 17 и 19 години в националните елитни групи. В момента в ДЮШ на клуба тренират около 150 деца. Мъжкият състав, който се състезава в плевенската "А" областна група пък се цели в Северозападната "В" група.

От ФК Спартак 1919 са категорични, че друг приоритет е запазване на добрите отношения с ПФК Белите орли. Феновете на фалиралия Спартак (Плевен) са обявили подкрепата си за новосъздадения ФК Спартак 1919. /БЛИЦ