Пловдивското дерби между Локомотив и Ботев приковава вниманието днес. Срещата на "смърфовете" и "канарчетата" е от 17:30 часа на "Лаута" и е част от междинния 18-и кръг на Първа лига. Преди двубоя разликата между двата отбора е 7 точки в полза на Ботев. "Жълто-черните" са пети в класирането с 29 точки, докато "черно-белите" имат 22 и са чак девети. Воденият от Бруно Акрапович Локомотив се бори за класиране в Топ 6, към което може да направи важна крачка днес с евентуална победа срещу градския съперник. 

"Смърфовете" спечелиха с 1:0 първото дерби за сезона и със сигурност се надяват да повторят успеха си.

Ботев пък може още днес да се изкачи на трето място, ако победи вземе трите точки от Локомотив, а Берое сгреши в домакинството си на Черно море. Мачът под Аязмото е от 15:00 часа.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Локомотив и Ботев са в различни изходни позиции. "Смърфовете" не можаха да победят слабака Верея преди дни, завършвайки 2:2, докато "канарчетата" играха много силно при гръмкия си успех с 4:1 над Берое в Битката за Тракия. 

Акрапович има проблем с липсата на типични крайни бранители и отново ще заложи на схема с трима централни бранители. Изборът на босненския специалист ще падне върху Асен Георгиев, Стивън Езе и Димитър Везалов. Добрата новина за "смърфовете" е, че Анте Аралица изтърпя наказанието си и ще води атаката, подкрепян от Вилим Посинкович и Бирсент Карагерен.

Наставникът на Ботев Николай Киров още се колебае дали да пусне в титулярния състав капитана Лъчезар Балтанов, който напоследък не е в оптимална форма. Ако опитният халф остане на пейката, мястото му в средата на терена ще заеме Васил Шопов. Стивън Петков вече е възстановен, но едва ли ще започне от първата минута, а в ролята на централен нападател отново ще е Антонио Вутов, който се намира в отлична форма. 

Тодор Неделев, Густаво Афонсо и Серкан Юсеин водят люта битка с халфовете на съперника.

Общият баланс от досегашните 107 шампионатни дербита между Локо и Ботев е почти изравнен: 39 победи за "смърфовете", 30 равенства и 38 успеха за "канарчетата".


Локомотив (Пловдив) - Ботев (Пловдив) 

Днес от 17:30 часа

Пловдив, стадион "Локомотив"
Съдия: Владимир Вълков
Пряко по Диема Спорт

Вероятни състави: 

ЛОКОМОТИВ: Мартин Луков, Асен Георгиев, Стивън Езе, Димитър Везалов, Aбделхаким Буна, Игор Банович, Мустафа Абдулахи, Бирсент Карагерен, Димитър Илиев, Анте Аралица, Вилим Посинкович
Контузен: Петрович
Наказани: Симеон Райков, Томашевич

БОТЕВ: Даниел Кайзер, Перейра, Кристиан Димитров, Димитър Пиргов, Йордан Минев, Радослав Терзиев, Тодор Неделев, Лъчезар Балтанов, Серкан Юсеин, Густаво Афонсо, Антонио Вутов
Контузени: няма
Наказани: няма

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019