Tежки дни настъпиха на „Герена" за крилото Тони Калво, научи „Меридиан Мач". Шефове и треньори са му бесни за изключително глупавия жълт картон, който получи в мача с ЦСКА. Както е известно, при смяната му с Милиев в 80-ата минута юношата на Барселона бе официално предупреден заради бавното си излизане от терена. Това се оказа 9-ото му официално предупреждение за сезона и така той автоматично ще пропусне тежките битки с Локо (Пд) и Берое.

Точно тези два двубоя ще бъдат решаващи в борбата за място в турнира Лига Европа през следващия сезон. Ясен Петров е бил бесен на крилото и му се е накарал сериозно. Все още не е ясно дали Калво ще остане на „Герена" и през следващия сезон.

По този въпрос последната дума ще има новият треньор Илиан Илиев. По-вероятно е на този етап крилото да остане без нов договор. „Не искам да говоря нищо по темата „Калво". Всичко ще стане ясно по-нататък. Ще помислим и ще кажем какво ще се случи", коментира изпълнителният директор на клуба Иво Тонев пред „Меридиан Мач".

Междувременно стана ясно, че среща между Тонев и легендата на клуба Димитър Иванков ще се състои през идната седмица. Както е известно, от много време бившият страж е спряган за ръководна позиция в ДЮШ на клуба. Разговорите между него и новия силен човек на „Герена" обаче постоянно се отлагат поради сгъстения цикъл от срещи, в които се намират „сините". След дербито с Локо (Пд) в неделя обаче напрежението върху отбора ще понамалее и по всяка вероятност срещата ще се състои.

След нея Иванков вероятно ще бъде утвърден като нов директор на школата, като ще работи на първо време с доста по-опитния Кирил Ивков.

В същото време от ръководството на “Левски” съобщиха, че за пост в клуба се коментират още няколко имена на доказани играчи от близкото минало. Сред най-спряганите са тези на бившия капитан Елин Топузаков и на настоящия лидер на тима Христо Иовов, в случай че сложи край на състезателната си кариера.