Феновете на Лудогорец приеха със смесени чувства жребия за втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Разградчани ще срещнат хърватския шампион Динамо (Загреб). Името на съперника предизвика моментно стъписване сред запалянковците от Делиормана, но след това ги обзе оптимизъм.

Специално за жребия на площада в Разград се бяха събрали около 50 привърженици на клуба. Въоръжени с джобни транзистори, те очакваха с нетърпение живия коментар на жребия, който така и не се случи. В момента, в който все пак беше споменато името на Динамо, последва сериозно оживление в насъбралото се множество.

Първоначалната реакция на феновете беше свързана със споменаване на “майката” по адрес на пустия късмет. В следващия момент агитката осъзна, че Динамо не е чак толкова отчайващ вариант. След 10-15 минутно оживление, в което всеки говореше, без да слуша никого, агитката се разцепи на групички, които насядаха по кафенетата и капанчетата.

Там, оборудвани с мента и лимонада пред себе си, привържениците продължиха да коментират съдбата.

“И срещу "Левски" бяхме обречени, а ги бихме миналата година. Ясно е, че нямаше как да играем с отбори от Андора или Сан Марино. Динамо пак е добре. Хърватските им футболисти ще са уморени от Европейското и ще ги бием”, разсъждаваше възрастен фен на Лудогорец.

“Поне е близо. Ще отидем 1000-2000 човека в Загреб и на втория мач пак ще сме си като у дома”, палеше се един от по-младите привърженици.

Накрая всички приеха, че жребият е задоволителен, най-вече защото Петев работи правилно, успя да направи отбор със собствен стил и най-важното - знае как да проведе физическата подготовка. А според разградчани Динамо (Загреб) са дърводелци, които мачкат с физика.

“Ако не се огънем, ще ги отстраним. Това не е краят, а началото на евроамбициите ни”, убедени бяха феновете.