Сериозна организация се стяга в Русе и в Разград за предстоящата среща между лидера в Първа лига Дунав и третия в класирането ЦСКА-София. Русенци отново ще „домакинстват” на "Лудогорец Арена", като мачът е в неделя от 21:15 часа. Лудогорци ще затворят половината си град, за да осигурят спокойствие и нормална атмосфера за лютото дерби.

Кавалкада от автобуси и леки автомобили ще отпътува от Русе. Очаква се и десант на фенове на ЦСКА, което вдига по тревога полицията в Разград, пише „24 часа”. Затова органите на реда в лудогорския град вече готвят специална организация за срещата. От 19:15 часа няма да бъдат допускани автомобили по улиците "Ветеринарна", "Мраморно море" и "Северен булевард".

"Призоваваме привържениците на Дунав Русе в деня на футболната среща да се придвижат към стадион "Лудогорец Арена" основно по улиците "Васил Левски", "Княз Борис" и "Гаврил Кръстевич", уточняват по този повод от Областната дирекция на МВР в Разград. Служителите на реда ще извършват проверка на всички лица, влизащи на стадиона, с цел да не се допуска внасянето на забранени предмети.

Предварителната продажба на билети за срещата в Русе върви "под пълна пара". Ценните хартийки са с цени от по 8 лв. за блоковете на сектор "А", както и трибуна "Моци". При необходимост поетапно ще бъдат пуснати в продажба и билети за сектор "В" със същите цени. За сектора за гости са също по 8 лв. Пропуските за централната трибуна са по 12 лв., но те са почти изчерпани. 
Всичко за Първа лига
ТВ програмата на Първа професионална лига