Румънската преса логично отделя голямо внимание на скандала с нахлуването на фенове на ЦСКА в Мездра. На север от Дунав преразказват случилото се и търсят за коментар сънародниците си Йоан Андоне, Петре и Панку.

“Няколко играчи са били бити, сред които е Флорентин Петре, който е ударен по бузата. Играчите се бяха барикадирали в съблекалните, а феновете скандираха “Румъния, иди си вкъщи”, нападайки треньорът и двамата наши футболисти”, пише “Проспорт.ро”. Потвърждение за удара срещу Петре са кадрите след края на мача, когато румънецът излезе и налагаше с торбичка с лед дясната си буза.

“Уплашени играчите на ЦСКА останаха блокирани в съблекалнята два часа, след което били придружени от полицейски коли до София”, продължава изданието.

“Когато започна инцидентът казах на Платини: “Мишел, хайде да бягаме.” Тичахме към съблекалните и гледахме клипове по телевизията какво става на терена. Прекарах 2 часа барикадиран на стадиона, а след това ни съпроводиха до София”, разказва Даниел Панку.

За него това е трети подобен инцидент в кариерата му. Първият път е в Чезена преди 10 години, но тогава двубоят е подновен 5 минути след нахлуването на феновете. Вторият случай е в Грозни, когато по терена се разхождали снайперисти след нахлуване на агитка на Терек./БЛИЦ