Турската преса засипва с похвали Бешикташ след победата над ЦСКА с 2:1. Турският гранд спечели вчера на Националния стадион “Васил Левски” в София и си осигури предсрочно класиране за 1/16-финалите заедно с Порто. “Червените” и Рапид (Виена) отпадат.

“Капитан Гути за пореден път бе лидер на отбора. Смаза всички опити на домакините да направят нещо интересно пред нашата врата. Действаше като истински лидер”, пише “Фанатик”.

“Фотомач” излиза със заглавие: “Балкан Експрес мина и през София”. Изданието акцентира на факта, че Бешикташ е единственият турски тим, който ще играе в евротурнирите през пролетта.

“Феновете на домакините скандираха: “Бийте, турчина”, но това само развеселяваше нашите привърженици. Българите успяха да съберат само 10 хиляди души на 45-хиляден стадион, който изглеждаше празен”, пише “Милиет”.

“ЦСКА имаше няколко атаки, но нашите бяха безупречни, контролирахме мача през цялото време и ударихме в най-важния момент”, добавя “Милиет”, който не пропуска да отбележи, че Филип Холошко е реализирал гол №100 за Бешикташ за Купата на УЕФА/Лига Европа./БЛИЦ