Шефът на Съдийската комисия Димо Момиров е предложил да бъдат спрени завинаги правата на рефера Станислав Тодоров след скандалната му свирка по време на мача Черноморец - Литекс (1:2). Както е известно, арбитърът от Шумен, който в средите минава за близък до Гриша Ганчев, даде сериозно рамо на "оранжевите" за стратегическата им победа в Бургас.

Според процедурата предложението на Момиров трябва да бъде гласувано от Изпълкома на БФС, за да влезе в сила най-тежката санкция, пише "Тема Спорт". И тук се крие шансът на Тодоров да се размине с по-леко наказание, тъй като босът на Литекс разполага с достатъчно властови механизми в централата на ул. "Иван Асен II" 26, за да спаси своето протеже. От друга страна вотът по казуса ще обозначи лагерите в Изпълкома, размити по темата за съдбата на националния селекционер Станимир Стоилов. Както е известно, по едно време крупни футболни босове като Гриша Ганчев, Николай Гигов и Йордан Лечков бяха настроени за смяна на Мъри, а впоследствие той запази поста си при пълно единодушие.

Освен възможността Станислав Тодоров да последва съдбата на отстранения завинаги Момчил Врайков, на дневен ред са и наказанията на още трима известни рефери - Христо Ристосков, Стефан Спасов и Ахмед Ахмед. Те ще останат извън нарядите до края на календарната 2009 година. В същото време станаха известни и новите международни съдии от България, които получават номинация до края на 2010-а - Георги Йорданов от Габрово, за когото се твърди, че се ползва с протекцията на Боби Михайлов, и Александър Костадинов от София. В листата остават Антон Генов, Ангел Ангелов и Николай Йорданов, както и Станислав Тодоров, чиято по-нататъшна съдба ще зависи от решението на Изпълкома. /БЛИЦ