267 876 лева ще бъдат платени от общинския бюджет за ремонтите на стадион “Ивайло” във Велико Търново. Парите спешно излизат от хазната и са за отводнителна система и ремонт покрай лекоатлетическата писта на спортното съоръжение, чието изпълнение зацикли, пише sport-vt.com.

За ремонтите на стадиона са нужни още 467 000 лв., които сега не можем да осигурим и ще останат за разплащане от бюджета за догодина. Това обясни пред съветниците по ресорните комисии в ОбС главният финансист на Общината Мариян Маринов.

Междувременно Община Велико Търново обяви преди няколко дена повторна обществена поръчка чрез договаряне за ремонта на футболния терен и модернизацията на игралното поле и лекоатлетическата писта. Досегашният договор за ремонтите бе сключен между Общината и консорциума “Спорт строй-ВТ 2012” на 26 февруари т.г. Оказа се обаче, че строителството е замразено с “Акт 10” от 20 май т.г. и договорът не тече, нужна е преработка на проекта. При изкопите за дренажната система и канализацията в северната част на игралното поле е излязла скала. Така изпълнението става невъзможно при първоначално договорените условия. В резултат от непредвидените обстоятелства се налага допълнително строителство. Прогнозната стойност за разбиването на скалата е 181 238,85 лева без ДДС, а стойността на основния договор за строителство е 660 446,40 лв. без ДДС.