Един от водещите клубове в Испания и Европа - Валенсия, пристига в България, за да даде тласък в развитието на футболните си Академии и да предаде футболните си тайни на децата от региона. "Прилепите" и Global Premier Soccer вярват и са убедени в развитието на своя проект в България и югоизточна Европа. Двете страни ще търсят партньорски Академии във всеки град в страната.

Първата партньорска Академия на Валенсия в България e тази на новосформирания столичен клуб Бароко спорт. 

Отборите на Бароко спорт родени между 1999 г. и 2010 г. ще ползват тренировъчната методика на Валенсия и ще носят клубната емблема на своите екипи.

Тренировъчният процес и развитието на Академията ще е под постоянен мониторинг на Global Premier Soccer и Валенсия. Треньорите от Академията на Бароко спорт ще участват в семинари и обучителни програми под ръководството на специалисти от испанския клуб. Проектът с участието на Валенсия и Global Premier Soccer има за цел да разшири мрежата на испанския клуб в югоизточна Европа.   

Само преди броени дни, Валенсия и GPS обявиха началото на сътрудничеството си с партньорски Академии в Гърция и Кипър.  
 
Валенсия 
Футболен клуб Валенсия е създаден през 1919 година и играе своите домакинства на стадион „Местая“ с капацитет 55,000 зрители от 1923 година насам. Атмосферата на домакинските срещи на Валенсия е една от най-вълнуващите в цяла Европа. Благодарение на отличната си спортна база, през годините клубът става известен със създаването на футболисти от световна класа. Валенсия е един от най-прочутите и известни клубове в света на футбола. Клубът е шесткратен шампион на Испания и съдем пъти носител на купата на Краля. На международната сцена „прилепите“ са носителе на купата на УЕФА и купата на КНК, както и двата пъти финалисти в турнира на Шампионска лига.   

Официален сайт: http://en.valenciacf.com/

GLOBAL PREMIER SOCCER

Global Premier Soccer e една от най-големите и успешни футболни компании в Съединените щати. Към този момент GPS е активна в общо 22 щата и Канада. Моделът на GPS е свързан с изграждането на футболисти благодарение на използването на единна методика. Успехът на компанията се крие във възможността младите играчи да се развиват едновременно технически, тактически, физически и психологически. GPS предлага на своите футболисти възможно най-добре подготвените треньори и професионална среда за развитие. Също така компанията често пъти помага и за обучението на талантливи деца в колежи и университети в САЩ.
 
Официален сайт: http://www.gps-international.net/southeasteurope