Старши треньорът на ЦСКА 1948 – Валентин Илиев, остана доволен от играта на своя отбор, въпреки загубата с 2:4 от Левски в мач от изтегления 12-и кръг, но не скри разочарованието си от многото пропуски на тима и грешите в отбрана.

„Все някога щеше да дойде първата загуба. И на мен не ми се искаше да е днес. Показахме добро поведение. За съжаление, създадохме много положения и отправихме много удари, но положенията ни бяха неточни. За сметка на това, нашият съперник съумя да си отбележи положенията и да се възползва от нашите грешки, защото два от головете им са в момент, в който ние притежаваме топката и просто допускаме непредизвикани грешки“, каза Илиев минути след края на мача в Бистрица.

„Не бих казал, че е пропадане, просто момент, в който правиш непредизвикана грешка. Това е част от футбола, говорим за тези неща, работим върху тях. Това, че сме догонващи и търсим да играем по-бързо, не означава, че във всеки момент трябва да е така. Не мисля, че днес видях отбора си да е навел глава или да е в такъв момент на пропадане. Напротив, от гледна точка на поведение отборът от първата до последната минута се опитваше да вкара гол във вратата на противника“, категоричен е той.

Той заяви защо се е спрял на определена двойка централни защитници: „Абсолютно, това беше причината. Знаехме на какво разчита Левски – директен футбол през двамата си Централни нападатели. Това бе причината да заложим на Бидунга и Даскалов. Да, добри футболисти са, не всеки път се получава да печелиш единоборствата срещу тях, но това го има във футбола“.

„Със сигурност с нищо не ни изненадаха, ние бяхме наясно със силните им страни. Добър отбор са и ги поздравявам за успеха, но не мисля, че сме били шокирани, защото реакцията ни веднага след гола беше добра. Създаваме положения и не ги реализираме, но съм убеден, че щом ги създаваме, ще започнем и да отбелязваме“, смята Илиев за Левски.

„Според мен, първият гол на Сердюк беше засада. При втория няма как да знам, защото ВАР-системата изчезна. Появи се на по-късен етап, но в крайна сметка има съдии на терена и така са го видели“, завърши Илиев.