Бившият президент на БФС Валентин Михов гостува в сутрешния блок на БНТ „Денят започва“, за да коментира сагата с домакинството на националния отбор в европейска квалификация срещу Унгария. Както е известно, вчера новият смет на Пловдив Костадин Димитров не даде разрешение срещата да се проведе на стадион „Христо Ботев“ под тепетата. Михов защити и президента на БФС Борислав Михайлов заради постоянните атаки срещу него.

„Не може един кмет, който вчера още не се беше заклел да взема решения. Аз знам, че решенията се вземат на общински съвет, а не чух това нещо. Преди една седмица може да се играе на един стадион, а сега не може. Това не е ли решение на други хора, че искат да отстранят някого. Като искат да го отстранят, да говорят с него, да си даде оставката, има конгреси, да стане цивилизовано“, заяви Валентин Михов.

"Атаката срещу Боби Михайлов е страшна. Няма безгрешни хора. Не е страшно да си подготвиш наследник, но това е трудно в България за възприемане“, допълни бившият президент на ЦСКА и Професионалната футболна лига.

"Преди 30 години България беше обединена само един ден – когато победихме Франция. Нито един конфликт нямаше. Ние се обединяваме само в много хубави и в много лоши моменти. Това, което се случва в държавата, това рефлектира и във футбола", добави още Михов.

Той говори и по темата за липсата на модерни стадиони в България. Според него именно те са началото на една национална стратегия за развитието на футбола.

"Държавата прави стратегия, навсякъде по света се прави подобно нещо. Тръгва се от стадионите. Кой трябва да управлява процеса? Трябва да подготвяме специалистите и треньорите. Много от собствениците си повярваха, че разбират от футбол. Уважавам парите, но всеки да си знае гьола", допълни бившият шеф на БФС.