Бившият президент на БФС Валентин Михов обяви, че няма намерение да се кандиратира на предстоящия конгрес за избор на шеф на футболната централа. Той заяви, че е по-полезен като съветник и не е в опозиция на Борислав Михайлов. Ексбосът на ЦСКА изглеждаше разочарован, че никой в българския футбол не му е благодарил за цялата помощ, която е оказал в последните 15-16 години. Той коментира и работата си към волейболната федерация.
 
“След като бях просветител във футбола 15-16 години, моите колеги научиха занаята и решиха да работят сами. Не чух обаче да ми благодарят. След това известно време бях без работа и после дойде предложението да помагам на волейбола в обастта на маркетинга и телевизионните права. Във волейбола намерих хора, които мислят стратегически за няколко години. Това ми харесва и съвпада с моята гледна точка. Там има разбирателство, без интриги и без завист. Ще изпълним всички обещания”, заяви Михов пред bTV.
 
“Силното представяне на националния отбор привлича спонсори във волейбола, но има разлика между националния тим и първенството. Започнахме да търсим причините за разликата. Обиколихме клубовете и залите. Имаме много кадърни волейболисти, но тяхното развитие се спъва от базата. Имаме 4-5 зали, а останалото са физкултурни салони. Навсякъде се правят геройства. Във волейбола, както във футбола, има мохикани, които дават парите си за спорта. Необходима е стратегия. Държавата трябва да направи такава, иначе до 3-5 години хората ще напуснат спорта”, коментира бившият шеф на Професионалната футболна лига.
 
“Не съм се отказал от футбола. Контактите ми и приятелствата остават. Добре работим с г-н Домусчиев и Лудогорец. Радвам се на техните успехи. Интересна ми е ситуацията в ЦСКА. Болезнено ми е от случващото се. Бях на няколко срещи със Сашо Чакмаков, който прави много за ЦСКА безрезервно. Той заслужава благодарност за това което прави. Когато стане дума да ЦСКА се говори се за някакви милиони дългове. Хората се объркват. Нещата трябва да се обявят и да се знае какво е истинското състояние”, обяви бившият президент на “червените”.
 
“Тежко е положението във всички клубове. Те се нуждаят от помощ от държавата. Сами си пречим за развитието на футбола. Имаме приличен футбол. Вчера имаше прекрасен мач между Лудогорец и “Левски”. Това е нещото, което ме кара да съм оптимист. Ние обаче си пречим сами, това ни е психологията.”
 
“Не съм опозицията на Борислав Михайлов. Аз съм работил с него и неговия предшественик Иван Славков. Видял са хубави и лоши моменти. Така е в живота. Защо да се кандидатирам на конгреса? Аз съм по-полезен като съветник. Мисля, че сигурно до няколко години ще получа писмо, в което ми благодарят, че съм донесъл 30-40 милиона на футбола”, завърши Валентин Михов.