Бившият шеф на ПФЛ Валентин Михов взе под своя опека все още несформиран детски футболен тим, пише в. “Знаме”. В събота Михов бе по бизнесдела в района, но гостува в село Калугерово по покана на кметството и на местния Спартак. Ексфутболният бос бе обещал тази визита още през лятото, когато връчи наградите на футболния турнир за купа “Илинден”.
 
“Г-н Михов предложи той да облече децата и да ги издържа, а от тях се иска само да участват в детското областно първенство. От нас се иска да съберем кметовете на населени места в общината и директорите на училища, за да ни съдействат да направим пресявката на 20-30 деца, които искат да играят футбол”, поясни кметът на Калугерово Сергей Вачев.
 
На Михов тържествено бяха връчени две отличия - грамота за заслуги от ФК Спартак и вимпелът “Почетен земляк на евросело Калугерово”, който за 11-те години, откак е учреден, е връчван само на още четирима души. “Получавал съм много награди, но тази наистина не е казионна, а това я прави още по-скъпа”, призна бившият президент на БФС и ПФЛ.
 
По време на срещата Валентин Михов обеща да поеме шефството и на турнира “Илинден”, който вече няма да е с преходна купа. Той ще осигурява трофея всяка година. В Калугерово пък се канят да го направят почетен президент на Спартак./БЛИЦ