Валентин Михов, един от основните организатори и двигатели на футболния турнир "Юлиян Манзаров", обави пред Viasport.bg, че догодина ще има промени в надпреварата в памет на загиналия преди 10 години в реката Лим млад футболист от Свищов.

"Ще се върнем на варианта турнирът да е преди началото на сезона, а не в неговия край. И ще опитаме да привлечем повече отбори, осем или десет, каза футболният функционер. За съжаление тази година се оттеглиха спонсори и хората в Свищов трябваше да се оправят сами. Ще ги подпомогнем през 2015-а.

С болка трябва да кажа, че нашите политици отидоха само на погребението. Държавата ни отдавна е абдикирала от спорта, докато в Румъния и Черна гора, които и тази година имаха представители, нещата не стоят по този начин. И се случва така, че чужденци идват тук и правят всичко възможно турнира да го има и да бъде силен, докато ние в България все по-малко му обръщаме внимание."

Въпреки това бившият шеф на БФС даде висока оценка на организацията и качеството на надпреварата. "Много силен отбор на Единство, но имайте предвид, че румънците дойдоха с по-малък набор и този резултат 5:0 на финала дойде от там. На мен ми направиха впечатление и самите момчета в тези отбори - културни, възпитани, добави Михов. А иначе се игра добър футбол. Този път Литекс, например, не успя да изпрати състав, но в Свищов дойде един от шефовете на клуба Величко Дихонов, за което съм му благодарен."

И маркира черното петно в турнира: изхвърлянето на ЦСКА. "Не присъствах на случката в мача с Академик, но съм информиран какво се е случило. Грозна работа, нямам думи. Все пак това е ЦСКА. И какво им е виновен хотела, та и там са продължили с грозните си постъпки?!", рече Михов.