Бившият президент на БФС и ПФЛ Валентин Михов гостува в предаването „Арена Спорт“ по БНТ, където взе отношение за ситуацията в българския футбол и протестите срещу БФС. Той започна с критика към политиците, които са започнали да коментират футбола, но нищо не са допринесли за неговото развитие.

„Съветвам политиците да направят нещо, а след това да коментират футбола. И аз мога да коментирам политиката и всичко, което не се направи за толкова години, но това не е моето поле на работа“, заяви Михов.

"Изпълкомът на БФС ще си направи изводите и ще прецени къде сбърка. Всички грешим. Препоръчвам на всички да обичат футбола и да се уважават. Трябва да търсим кой може да управлява. Трябва да има конкуренция във всяко едно нещо. Без стратегия не може да управляваш. Аз не съм чул от кандидатите за БФС да имат някаква стратегия", допълни бившият президент на ЦСКА.

"Не съм защитник на Боби Михайлов. Много хора му се кланяха. Българите угаждаме на този, който е на пост. Не мога да кажа дали Бербатов е готов да наследи Борислав Михайлов. Беше отличен футболист. Аз трябва да видя стратегия, конкуренция. Да има и други кандидати“, коментира бившият футболен бос.

„Стига бе, българи! Бъдете шовинисти. Да си обичаме клубовете и да се уважаваме помежду си. Искам да посея позитивизъм, дано покълне нещо. Дайте да направим нещо. 20-30 години един стадион няма. Да възпитаме нашите младежи с хубаво. Трябва мисъл за треньорите - кой да възпитава нашите деца. Нека бъдем обективни. Поздравявам Илиан Илиев за това, което направи. Аз съм оптимист. Бях сигурен, че няма да загубим с Унгария. Важното е, че виждам перспектива. Обичам произведени в България футболисти и треньори", допълни той.