Спортният директор на "Ботев" (Враца) Валентин Станчев заяви, че не очаква изпадащите отбори от футболния ни елит да бъде определен по честен начин. Според него няма феърплей в българското първенство и част от преките конкуренти на “Ботев” в битката за оцеляване в “А” група са стимулира Етър. Както е известно, врачани спечелиха с 2:1 срещу “болярите”.
 
"Категоричен съм, че феърплей в българското първенство няма! Има няколко отбора, сред които сме ние, които играят честно. Това са отбори, които нямат много финансови средства и разчитат най-вече на морала. Ние отговаряме и на двете. Затова не ни остава нищо друго, освен да се борим. Накрая Господ ще покаже кой е бил прав," заяви Станчев пред БНР.
 
"Не само предстоящите срещи със Славия и “Левски”, всички мачове до края ни се явяват като много важни. Това са финали за нас, тъй като нямаме право на грешки. Ние си вярваме, футболистите ни знаят своите възможности и ще се борят докрай, за да останем в групата," допълни спортният директор на “Ботев” (Враца).