Валери Божинов вкара единия от головете за победата на "Левски" с 2:0 срещу Локомотив Пловдив. Това бе първо попадение за нападателя в "А" група, който има и един гол за Купата на България.

"Благодаря на ръководството и господин Топузаков, че ми гласуваха доверие. Щастлив съм и съм радостен, попадението го посвещавам на моята дъщеря и жена. Дъщеричката ми има рожден ден след два дни. И най-големите футболисти пропускат, уникален пас на Влади Гаджев. На 99 процента той си свърши работата, аз не успях на един процент да си я свърша", заяви Божинов.

"След отстраняването от "Ботев" си направихме равносметка, че сме стигнали...не казвам дъното, но за шампионата нямаме шанс, за купата - също. Остана ни да играем за феновете, за клуба. Феновете искат да видят, че се борим, че играем и дай Боже да побеждаваме и ако можем да сме в тройката накрая. Аз и съотборниците ми правим всичко възможно да се докажем пред феновете. Мисля, че те ще оценят, ако се раздаваме по 90 минути, във всеки мач.“

Божинов коментира темата за проблемите между Тодор Батков и феновете на "Левски". „Аз съм футболист, няма какво да отговарям. Не е моя работа. Нашата работа е да радваме и феновете, и президента ни."

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ