Бившият национал Валери Божинов отказа на "Левски". Още преди два дни футболистът заяви пред БЛИЦ, че няма как да му бъде поставен ултиматум. Тогава се заговори, че от "Герена" са му поставили краен срок да приеме или отхвърли предложението им.

"Няма да играя в "Левски". Поне на този етап. Искам да продължа кариерата си в чужбина. Говорих с Христо Йовов и му казах, че отказвам предложението на "Левски", заяви Божинов, цитиран от "Меридиан Мач". "Искам да възродя кариерата си в някой чужд отбор, който има проект за развитие. Не ми се играе в Азия. Ако исках да съм в Китай, Южна Корея или Тайланд, досега да съм там. Към днешна дата приоритет за мен е да се върна на терена. Сега не мисля за високи заплати. Да, българин съм и обичам родината си, но на този етап все още не сме на това ниво", допълни футболистът.

Божинов коментира и националния отбор, в който не попада от доста време: "Лошото е, че националният отбор е в тежко състояние. Ужасът идва от това, че около 60 процента от футболистите или са контузени, или не играят за отборите си. Това е голям проблем. Надявам се тази година да имаме повече късмет, всички национали да са здрави и да играят редовно."

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКA