Валери Божинов официално обяви, че иска да продължи кариерата си на футболист. По този начин 35-годишният нападател отряза желанието на мажоритарния собственик на Левски Наско Сираков, който искаше да му предложи ръководен пост на „Герена“. Божинов беше категоричен, че предпочита да остане като футболист на „сините“.

"Искам да продължа да играя и да помагам в съблекалнята на Левски. Аз нямам претенции за игрово време или да заема мястото на даден млад футболист. В слуховете за преминаване в Локомотив (София) няма нищо вярно. Няма как да коментирам нещо, което дори самият аз не знам. Надявам се да остана в Левски и да завърша своята кариера в клуба. Няма да съм в тежест на никого. Ако трябва, ще играя по 10-15 минути, дори да съм извън групата не е проблем. Аз съм в клуба, за да помагам на младите и на ръководството с каквото мога", категоричен бе Божинов пред „Спортал ТВ“.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Бившият футболист на Лече, Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Спортинг (Лисабон) и др., коментира и отношенията си с играчите от националния отбор на Италия, които станаха европейски шампиони.

"С Киелини играх в Ювентус и Фиорентина. Доста от момчетата познавам. Дори и с Жоржиньо съм играл във Верона. Той е изключителен футболист. Казах му, че ще стане играч от световна класа. Един от кандидатите за носител на "Златната топка". Спечели Шампионска лига, европейското първенство. Пожелавам му го! Двамата са много добри. Отборни играчи. Не мислят за себе си, а за колектива", допълни Валери Божинов.