Нападателят на Спортинг (Лисабон) и на националния отбор Валери Божинов обяви, че иска да играе в “Левски”. Той призна, че е получавал покана от “Герена”, която така и не е отхвърлил.
 
“Имаше вариант да играя в “Левски”. “Сините” ми направиха оферта преди две години. Даниел Боримиров, който по това време беше директор на “Герена”, ми се обади да ме покани. Тогава бях в ЮАр за контролата на националния отбор. Каза ми: “Искаш ли да играеш в “Левски”. Ще бъде добре за теб, ако дойдеш под наем. Ще играеш в Лига Европа и ще влезеш във форма”, призна Божинов пред “Меридиан Мач”.
 
“Тогава имах договор с Манчестър Сити, където не бях играл от доста време заради контузии. Не казах на Борето – не, нито – да. Блугодарих му за поканата. Впоследствие разбрах, че от “Левски” са се страхували да не им поискат много пари за мен и въобще не са направили оферта на Сити”, допълва нападателят на Спортинг.
 
“Бих приел покана от “Левски”. Никога не съм играл за български клуб и ми се иска един ден да го направя. Постоянно гледам “А” група. Знам за омразата между “Левски” и ЦСКА. Уважавам отбори като “Левски”, ЦСКА, Литекс, “Ботев” (Пловдив) и Локо (Пловдив). Сега гледам, че Лудогорец е в страхотен възход”, разкрива българският национал.
 
Както е известно, вчера Валери Божинов сключи брак с Николета Лозанова. Тържеството се състоя в баровския комплекс “Риу” в Правец./БЛИЦ