Валери Божинов пак е тема №1 във футбола. Смени поредния си отбор и сега се озова в Спортинг (Лисабон). Покрай кариерата си българската звезда е зарязал напълно личните си ангажименти. Все пак Валери има син от певицата Алисия, за когото уж  е поел ангажимент да се грижи.
 
Божинов далеч не е най-грижовният баща. Футболистът зарязал тотално собствения си син Валери Божинов – младши и бившата си половинка Алисия. Отношението му към певицата е разбираемо -  все пак от около една година официално не са заедно. Детето обаче продължава да страда от безумното поведение на баща си. Наши информатори разкриха, че Валери не е виждал детето си вече от няколко месеца. За последно той прекарал няколко часа с отрочето по време на зимната пауза в първенството на Италия, а след това и през пролетта. Почти 4 месеца обаче Божинов – старши не се сещал за наследника си.
 
Оправданието му било, че е прекалено зает и постоянно имал мачове на Апенините. След края на сезона в Италия Валери имал достатъчно време, за да се прибере в България и да обърне внимание на наследника си. Само че подобно нещо не се случило. Футболистът чакал мига, в който ангажиментите му с Парма ще приключат, за д се отдаде на активна почивка. Първо бил на тузарски курорти по Европа, а след това се прибрал и в България, за да прекара известно време по родното Черноморие. Връщането му било продиктувано от настоящата изгора на сърцето му Николета Лозанова. Плеймейтката беше затрупана с ангажименти през юни. Първо засне няколко фотосесии за известни списания, а след това показа на феновете си и дебютната си песен с рапъра Ванко1. Божинов преследваше любимата си навсякъде и гордо позираше при всяка снимка на жадните фоторепортери. През всичкото това време обаче Валери не намерил и един час, за да се свърже със сина си. После дойде сагата с трансфера му в Спортинг (Лисабон), която го изпрати в Португалия.
“Не е виждал детето вече няколко месеца, дори не звъни да види как е, здраво ли е, всичко наред ли е. Обажда се само веднъж в месеца, за да каже, че е превел пари по сметката на Алисия за издръжката”, заяви близък до фолкпевицата.
Малкият Валери, който през септември ще навърши 4 годинки, в момента прекарва повече време с баба си и чичовците си, братята на Алисия. Задружното семейство го гледа във Вакарел,където русокосата фолкфурия е израснала, и от време на време в София. Майката залага в момента на работата и нощните участия по заведенията. В последната една година Алисия топлеше по няколко седмици леглото на новата си любов Николай Михайлов в Холандия.
 
Певицата се оплаквала, че Божинов е загърбил наследника си. Дори и при плащането на месечната издръжка се мотаел. Няколко пъти се наложило Алисия да се свързва с него, за да му напомни, че е време да преведе уточнената сума. Освен това футболистът се опитвал да намали парите, тъй като смятал, че детето вече не е бебе и не се нуждае от първоначалните грижи.
“Валери изкарва достатъчно пари, а се цигани за издръжката. Колкото едно дете расте повече, толкова се увеличават разходите по него. Каквото е обещал, поне да го спазва”, коментират близки до вече бившото семейство.