Президентът на Професионалната футболна лига Валентин Михов алармира, че футболът ни не е от най-чистите и през последните години е имало няколко договорени мача.

"От корупцията се печелят много пари. Нашият футбол далеч не е най-чистият. Не казвам, че няма уредени мачове. Аз съм за истината. Ние сме далеч от финансовото влияние в Европа. Общият бюджет на "А" група е 1/3 или 1/2 от трансфера на Митко Бербатов. Целият футбол в "А" група е половин Бербатов. Какво да правят първо тези отбори – да издържат отборите, да търсят пари за младежките формации или да намират пари за уредени мачове. Моето лично мнение, е че през последните години е имало някакви договорки. На някой да му е трябвала една точка или равен. Това е плод на тактика и на стратегия без участието на парични средства. Лично ще съдействам на всички институции да докажем, че даден мач е уреден", заяви Михов, който гостува в дискусионен клуб "Дерби".

"Виждате какво става в отборите. Събират се пари с концерти. От къде да извадят суми за уреждане на мачове. Ние не сме в списъка на европейските власти, дори за малките престъпления. Не покрихме нито едно от изискванията на немската прокуратура за уредени мачове. Има подозрения и съмнителни резултати, но нека някой представи доказателство. Ще съдействаме на всички органи", каза още Михов. /БЛИЦ