Валентин Михов коментира на пресконференция днес болните проблеми, свързани с телевизионните права,.
 
"През последните години се дадоха много пари, а продуктът е незащитим на територията на България. Вторият, който се опари от това, бе моята фирма. Бях при премиера Бойко Борисов преди 20 дни. Ще има спешна промяна и нов закон за телевизионните права. Трябва да се промени, за да се защити всеки един автор, творец и така нататък", категоричен бе Валентин Михов.
 
Бившият президент на БФС и ПФЛ отговори и на атаките на боса на Славия Венцеслав Стефанов: "Много бяха интерпретациите и приказките. Обяснявам си ги с горещото време, бензиновите изпарения, по-голямото тегло. Взел съм си парите?! Пожелавам на тези, които гадаят какво съм взел, да вземат същото до края на живота си. Не съм взел една стотинка и фактите говорят за това. Моята фирма не е взела стотинка от рекламни и договорени права.

Футболните клубове са взели 82 % от парите, които имат да получават. Футболният съюз и моята фирма не е взела нищо. Това, което имам като уверение от министър председателя, е, че БНТ ще си изпълни договорката.

Уверявам ви и вас, и клубовете, че те ще си вземат 97% от парите за миналата година. Ако някой се съмнява в приказките ми, нека знае, че това не са мои приказки, а на министър-председателя".
 
Михов коментира и футболния съюз. Той разкри, че началото на пролетния полусезон на миналото първенство не е отложено от съображения за лошо време, а да се помогне на определен клуб или клубове.

"Нека специалистите кажат защо беше отложен първия кръг - за да минат нечии картони или да не минат. Аз не бях уведомен, а е записано в договора, че това не може да стане без изрично мое съгласие. И това нарушиха господата от БФС.

След като ме изкараха какъв крадец съм, вчера в шест и половина пристигна писмо от БФС, с което се кани мошеникът Михов за ТВ правата. Бил съм тяхната надежда. Много се смях - едната страна ме кани, а другата ме плюе. Боби Михайлов показа, че не защитава позиции и хора, които могат да направят нещо. Сега се скри зад клубовете. Той е лицемер.

Имам предложение за работа от определени клубове и те ще спечелят, това ви го гарантирам.

С парите от ТВ права ще стане същото като в Италия. Три-четири отбора ще взимат, а малките отбори ще скачат. За тях няма да има, защото ще им се предават по два мача", поясни Михов.

В заключение Михов поясни и колко пари са преведени на клубовете за сезон 2011-2012.

"Банковата гаранция е за 6 млн. лева. Тя не е фалшива, а истинска. Глобите са за милион триста и кусур лева. Разликата е изплатена на футболния съюз, който ги е превел на клубовете. Ако се докаже, че глобите не са наложени правомерно, тогава клубовете ще си ги получат. Но докато аз се занимавам с това, БФС няма да вземе пари. Трагедията в родния футбол тепърва предстои, защото няма компетентни хора", добави Валентин Михов.