Бившият президент на БФС и ПФЛ Валентин Михов призова в най-скоро време “А” група да бъде редуцирана до 10 отбора. Той бе гост рубриката "Дартс" на предаването "Факторът Кошлуков" по TV7.

Михов успя да удари тънко и министъра на спорта Петър Стойчев, заявявайки, че “не е хубаво, когато един човек може да плува 2-3 км, да става министър”.

"Преди 15 г. бяхме предложили с Любе Спасов да намалим отборите в групата. Само 4 тима ни подкрепиха на общото събрание. Така до днес няма развитие. Ние явно искаме масов футбол, а не професионален. Не е хубаво, когато един човек може да плува 2-3 км, да става министър. Без връзка с държавата и ясна стратегия не може, защото продукция се прави с хубав стадион, можещи хора в ДЮШ и т.н. Сам се отказах, защото не намерих съмишленици. Ние трябва да си вярваме и да си помагаме. Час по-скоро трябва да се намалят отборите. Сигурен съм, че ако се спазват част от точките по лицензирането, доста отбори ще изхвърчат. Аз имам стратегия за футбола, но се отказах. Мога да кажа каква идея имах, но не успях да осъществя. Исках след мач "Левски" и ЦСКА да си сменят фланелките. Не успях да го постигна. Това е възпитание, защото и феновете ще са по-приятелски настроени", заяви Михов.

"Имаше битка до края на първенството, както и за титлата, така и за оцеляването. Сега ще видим какво ще надделеe - моралът, етиката или пазарлъците. Искрено се радвах миналата седмица, когато “Левски” и Лудогорец напълниха стадиона. Пловдивското дерби също. Да ти е кеф да ги гледаш. На вечното дерби също имаше доста хора", добави Михов.