Валентин Михов даде пресконференция, на която изнесе подробности относно работата си с футболните клубове от "А" група и разясни детайли около новия договор за телевизионните права.

"40% от 5-те милиона лева за футболните клубове вече са преведени в касата на БФС. Удържах си на думата и спазих срока", обяви Михов.

"Досега сме събрали 3,8 милиона. Другите 2,2 милиона моята фирма и партньорите ми гарантират, че ще ги осигурят. 6 милиона е целият договор. От тях 5 милиона са за клубовете", добави бившият шеф на ПФЛ.

"Вече БФС и клубовете решават за начина на разпределение на парите. Единствената грешка, която беше направена по предишния договор според мен беше, че не се появи банковата гаранция. За разлика от тогава, сега има такава в размер на 6 милиона лева. Преди 3 години създадохме комисия начело с Константин Баждеков за разпределение на приходите. Преди сезона тази работна група бе избрана от ръководствата на всички клубове. Имаше седем души от клубовете, а аз бях представител на лигата (б.а. - ПФЛ). Всички се подписахме как да разпределяме парите. Сумите идваха на време с изключения на малки закъснения. Клубовете си разпределят парите. Искам да се знае, че аз не се меся в това", каза Михов.

"В разпределението на този първи транш е пропуснато да се предвидят пари за осветление. Следващите траншове ще се изплаща по примера на Англия, Франция и Италия. От 5 милиона махаме първите 2 милиона. Останалите 3 милиона ги разделяме спрямо точките на отборите в класирането на "А" група. 8 точки се добавят от Купата на България. Носителят на Купата на страната печели 5 точки, а другият финалист 3. Тази година още не се знае колко ще се плаща за една точка", обясни Валентин Михов.

"Партньори на този етап са БНТ и TВ7, Българско национално радио и Национално радио Дарик. Подписахме договорите с тях. С Нова Телевизия водим някои преговори за взаимодействие, от Евроком има запитване, но ще видим какво ще стане", добави Михов, което означава, че има шанс и 4-и мач от кръга да бъде предаван по телевизията. Както е известно, към момента БНТ има първи избор и излъчва по 1 среща, а 2 мача са за ТВ7.

"Мога да ви кажа, че заложих всичко, което стои в моята особа, за да изпълня ангажимента си по осигуряване на тези 6 милиона за една година. Благодарен съм на г-н Цветан Василев и банката му. Знаете, че ни помага застрахователно дружество "Виктория". От вчера имаме и букмейкър за основен спонсор - bet-at-home, който ще помогне на българския футбол. Шестте милиона са обезпечени. Една седмица преди да започне шампионатът обещахме, че ще има футбол по телевизията. Всичко, което съм обещал с партньорите си от банката, си свършихме работата, въпреки постоянните нападки от някои клубове и атаките към мен. Дори бях обвинен, че съм лъжец, което не е така. Виждате, че спазих срока и 40-те процента вече са в касата на БФС", продължи Михов.

"Отказвам се от всякакви проценти за мен под условие, че ако покрия гаранцията от 6 милиона лева, имам право на някакъв приход. Трябва да събера 5,6 милиона за клубовете. Ще чакам една година за някакъв приход. Заложим съм всичко на карта. В края на първенството може и да има нещо да взимам, а вие ще сте първите, които ще разберете колко ще е това. Нямам комисиона. Стигна ли 5,6 милиона, започвам да се усмихвам", завърши Валентин Михов.