Членът на Изпълкома на БФС Валентин Михов даде прогноза за развитието на футбола в България в условията на криза заради пандемията от коронавирус. Едно от най-популярните имена в родния футбол посочи и какъв човек трябва да е бъдещият президент на БФС.

„За три-четири месеца нещата ще са сериозни, не само за футбола, но и за цялата икономика, футболът е част от тази икономика. Дано не стигаме до такива лоши неща, ще има големи загуби. Някои отбори няма да могат да задържат чужденците и ще се наложи част от отборите да използват модела Славия и да заложат на наши момчета, но дано мине това чудо, защото то наистина е чудо. Един футболен бюджет, освен собственикът, който е основата на бизнеса, от къде се финансира, от телевизионните права, от спонсори, от дарители и от някои други прояви. Но сега няма нито един от тези компоненти и остава само собственика. Някои отбори предприеха разумни мерки, свалиха си заплатите самоволно, това им прави чест. Трябва да се продължава и с държавата, има хора инвеститори, за построяване и на нови съоръжения. Трябва да се тръгне, трябва да се използват детско-юношеските школи, това е бъдещето, имаме доста талантливи футболисти и спортисти. България е страна, която е кадърна във всяка една сфера, в такъв един момент се вижда какъв е българинът“, коментира Михов пред „Гонг“ за бъдещето на българския футбол.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Трудно е в този момент, трябва да видим кои ще са мераклиите, след тази криза. Това е стратегия, който и да кажа, мен младите ме привличат, на младите може да се даде съвет, трябва да се помисли, има достатъчно време. Чувам за Стилиян Петров, който е едно прекрасно момче, и Бербатов, който и да кажем, говорих с Лъчо Танев, той лично няма желание, така чух. Не знаем кой ще се кандидатира, трябва да е човек с опит, да може да управлява, да може да управлява стратегиите в българския футбол, те са 3-4 пера, трябва да има отговорни хора по тези три-четири стратегии. След една година ги вика, прави се отчет, трябва да има време, трябва да има задача, дали той може да я изпълни и резултатите по дадената стратегия“, описа Вальо Михов какъв трябва да е профилът на бъдещия президент на БФС.