ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бившият президент на Българския футболен съюз и Професионалната футболна лига Валентин Михов коментира пред БЛИЦ представянето на националния ни отбор, който стартира с две загуби квалификациите за Евро 2024. 

Опитният специалист е огорчен от факта, че държавата е абдикирала от спорта и по-специално, че не се изграждат нови стадиони, давайки пример с направеното от Виктор Орбан в Унгария. 

Михов също така изрази мнение, че сега най-лесно е да се критикува, но той не смята да го прави. Все пак назова грешки, които според него Младен Кръстаич е допуснал.  

"Подмлядаването беше прибързано. Трябваше да се използват по-опитните футболисти и покрай тях да се вкарват млади. Също така смятам, че Кръстаич не уцели състава, но не искам да го критикувам. Сега най-лесно е да се хули и плюе - след двете загуби. Но също така е грешка някои момчета, които не играят в отборите си, да ги викат в националния отбор. Там трябва да бъдат най-добрите, тези, които са в най-добро състояние. Липсващият не е само Ивайло Чочев. Имаме и други доказани футболисти, които трябва да са в националния отбор", коментира Михов пред БЛИЦ.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

"Треньорът обаче си знае нещата, той прави избора. Не искам да го критикувам и да влизам в противоречие. Да, имахме дебютанти, дава се шанс на младите, но поне половината трябва да са по-опитни, а не само двама-трима. Не е хубаво сега младите да ги подлагаме на обстрел", продължи Михов, който е част от Обществения съвет към БФС.

"Бербатов отново критикува, да, всеки има право да го прави. То най-лесно е критикуването. Знаем, че Бербатов е решил да участва в управлението на футбола. Независимо кой - дали той или някой друг, нека първо видим какво е управлявал и как се е справял. Опитът му е от фондацията му. Да, прави добро, не го отричам. Аз няма да ставам съдник на Бербатов, жив и здрав да е. Трябва обаче да се прави нещо, да се предлага нещо", каза още той.

"Никой не е доволен от загубите, но каквата ни е държава такъв ни е футболът. Кога ще построим поне един стадион? Виждаме какво правят унгарците", заяви Михов.

"Смешна работа! Българската държава 33 години абдикира от това да има стратегия, трябват стадиони. Това е основата на футбола. Политиката ще печели, ако помага на футбола. Стадионите са платени митинги. В течащата в момента предизборна кампания не виждам някой да говори за спорт. Спортът е нещо, което по своему е най-сериозната политика. Трябва стратегия за спорта ни. Като построим една зала и я открие викаме "ура" до небето. Само нека видим какво прави Виктор Орбан в Унгария, там са чудеса. Всичките им отбори от елита имат нови стадиони. Съседни на нас държави приемат финали на турнири, а ние къде сме?", коментира Вальо Михов. 

"Пълен хаос ни е държавата. Дано не съм лош пророк, но и след неделя ще бъде същото. Без правителство за футбол вече няма да можем да говорим. Трябва да има стратегия, да знаем какво да правим. Аз съм встрани от нещата, но следя всичко и съм запознат със случващото се. У нас сме всеки срещу всеки, постоянно противопоставяне, от което губят всички. България се превърна в държава на изборите и на конгресите, номер 1 сме вече, но какво от това. От лошо по-лошо става", каза още Михов.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Нашата група в квалификациите за Евро 2024

 Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК