Възможно е броят на отборите в „А” и „Б” групите да бъде намален от следващия сезон. "В "А" група трябва да играят 10-12 отбора от следващата година. Няма нужда от две „Б” групи и те трябва да се обединят в една, също с по-малко отбори", обяви президентът на Професионалната футболна лига Валентин Михов на пресконференция.

„Ще предложа официално препоръките си в края на полусезона, тъй като смятам, че те трябва да влязат в сила възможно най-скоро”, категоричен бе Михов, който бе гост на клуб "Спортна среща". Дискусията бе по темата "Грешникът Български футбол”.

"Надявам се, че когато премиерът Бойко Борисов е избирал министъра на спорта, е преценил с кого той може да работи. Искам да се обърна към министъра на спорта и да му кажа, че не само в гребането има управници. И ако до себе си не включи човек, който да разбира от футбол, всичко ще бъде хаос. Ако не включиш футбола, стратегията ти е нула", заяви още президентът на ПФЛ.

“Трябва да има един водач във футбола. Нещата трябва да се градят, а не само да рушим. 19 години футболът не мръдна, а напротив вървим назад. Нека министърът на спорта да изисква от нас, да ни дава насоки за работа, да се развиваме. Не може държавата да не ни помага. Всички критикуват само футбола, а нищо друго не се гледа. Държавните институции не си мърдат пръста за нас”, заяви още Валентин Михов в дискусионната си среща с медиите.

“Непрестанно повтарят, че сме престъпници. Не сме мафиоти, имаме грешки, но сме много далече от мафията. Футболът може много да помогне на държавата, ако и тя ни помогне. Спортът е сериозна политика. Няма да позволя да ни третират като престъпници и да си правят имидж на наш гръб", допълни президентът на ПФЛ./БЛИЦ