Валентин Михов стана кръстник на българския национален отбор по футбол за бездомни, който носи името "Отбор на надеждата".

"Надявам се това духовно свързване между мен и участниците в проекта Homeless World Cup Bulgaria да донесе късмет на представителния тим на страната ни по време на Мондиала за бездомни хора в Мексико през октомври догодина", заяви Михов след края на свещенодействието, което беше отслужено от отец Иван от с. Нови хан в новата спортна зала в столичния квартал "Челопечене".

Тържествената церемония беше част от коледния турнир на "Отбор на надеждата", в който се включиха младежи в неравностойно социално–икономическо положение от София, Пловдив и Варна. Сред официалните гости на събитието бяха кметът на столичния район "Кремиковци" Ивайло Панев, заместник-председателят на религиозната общност на евреите в България Роберт Джераси, помощник-треньорът на националния отбор Радослав Здравков, Борис Станков от международния отдел на БФС и много други. Следващият в Англия Боби е син на Александър Станков. Бившият треньор на младежките ни национал направи чудеса в Китай този сезон и успя да класира скромния отбор на Аербин (Далиен) в елита. Станков-младши също не може да живее без футбола, който практикува на аматьорски начала. Борис с огромно желание работи в БФС и от няколко месеца е част от международния отбор на футболната ни централа.