Валентин Михов ще е новият съветник на Свилен Нейков в Министерството на физическото възпитание и спорта. Новината бе потвърдена от Нейков в петък вечерта. “Валентин Михов ще е връзката между министерството и Българския футболен съюз. Той е човек с огромен опит в спортния мениджмънт и въобще в управлението, където е извървял всички стъпала”, каза министър Нейков.

Новото назначение на бившия шеф на БФС и Профилигата е въпрос на седмица. Вече тече процедура във ведомството, а за целта Михов трябва да напусне официално всички длъжности, които има в различни спортни федерации. Сред тях е постът на вицепрезидент в родната централа по ръгби и управата на лицензираната вече Българска федерация по вдигане на тежести. Това се налага, за да се избегне евентуален конфликт на интереси с бъдещата му длъжност.

“Валентин Михов ще работи за каузата на българския спорт и ще е съветник на министъра на обществени начала”, уточни още Нейков.

Той ще е третият съветник на спортния министър след носителката на 3 медала от зимни олимпийски игри Евгения Раданова и треньора по спортна стрелба Емил Душанов, който работи в Япония./БЛИЦ