Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Решаващият двубой за шампионската титла в България между Лудогорец и ЦСКА е под въпрос за излъчване в ефира на БНТ. Причината е тривиална и до болка позната още отпреди няколко месеца. Държавната телевизия все още не е изплатила парите на фирмата на Валентин Михов, която държи правата за излъчване на двубои. Въпросната сума трябваше да постъпи при бившия шеф на ПФЛ още през есента на миналата година, преди началото на сезона. Той от своя страна трябваше да покрие изтеглен банков кредит със събраните суми от двете телевизии, излъчващи двубоите от “А” група – БНТ и ТВ7. Дербито между ЦСКА и “Левски” с ъщо беше пред угрозата да падне от ефира на БНТ, но Валентин Михов направи последен компромис. Днес ще бъде обявено по коя телевизия ще се предава двубоя между Лудогорец и ЦСКА.

“Аз съм “за” падането на срещата от ефира на БНТ. Просто през живота си не съм бил толкова лъган. Има реална опасност националната телевизия да не предава мача. И това не е с цел да се ощетяват зрителите, напротив – това е с цел да се докаже, че не може да се лъже! Сега не искам да правя политически изказвания... но кой обеща субсидия?”, заяви Вальо Михов в интервю за “7 дни спорт”.

“Не, няма как да правя повече компромиси. Достатъчно ме лъгаха. Писна ми вече. Докога ще ги чакам, докато фалирам ли? Все пак съм банков гарант. Не знаете колко писма имам, колко срещи щяхме да правим. За дербито “Левски” – ЦСКА последно направих компромис. Имам писмо, в което ми обещаха да платят до средата на месеца. Мисля, че вече срокът мина, нали? Те си мислят, че са в небесата и над тях е само Бог. Не обръщат внимание на нормални хора като мен. Освен че БНТ не си плаща, печели приходи от мачовете. Продава мача си за излъчване в чужбина, печели от реклами. Е, на какво отгоре?! Пак ви казвам, ще бъда безкомпромисен, независимо какво ще стане после. Имаме алтернатива, ако мачът падне от ефира на БНТ. Ще говорим с ТВ7, те вече са готови да излъчат двубоя и почти сигурно така ще стане”, завърши Михов./БЛИЦ