Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Валентин Михов заяви, че цари пълен хаос с телевизионните права, заради което е крайно огорчен. Бившият председател на ПФЛ даде специална пресконференция, на която говори обстойно за безобразните кражби на "А" група. Както е известно, Михов е шеф на фирмата S.V.-RSA, закупила телевизионните права върху българкото първенство от БФС.

"Хаосът с телевизионните права е пълен. Нищо не се е променило от последните 14-15 години. Не виждам нищо оптимистично, краде се безобразно. Ще предложа всеки клуб да си вземе правата и да ги управлява сам, както си пожелае", заяви Михов.

"Никой не защитава правата. Затова се обърнах към прокуратурата, ГДБОП и СЕМ. Щом те не могат да намерят крадеца, Вальо Михов ли да го намери? Явор Колев от ГДБОП ми каза, че това е престъпление, но е без обществена опасност. Ако днес аз съм краденият, утре друг ще го крадат. Заедно трябва да направим нещо. Нещо трябва да предложим, алтернатива, бъдеще. Нека правата да отидат при всеки един клуб. Ясно е обаче, че някои от тях ще имат добър приход, а другите – не. Това, което става в нашата държава, не е нормално. От 15 години нищо не се променя. Бях оптимист, сега не съм. Искам бъдеще за телевизионните права. Имах разговори и с премиера Борисов. Той ме увери, че пари ще има, а до момента БНТ закъснява с три месеца. Пак казвам, не обвинявам никого. Просто излагам фактите. От Националната телевизия ми казаха, че чакат субсидията от правителството", продължи Михов, добавяйки, че има неплатени около 2 милиона лева от общо 6-те, които са включени в договорите за телевизионни права.

"Имаше над 120 кражби през първия полусезон на продукта на "Арена Футбол". През втория да не говорим. Интернет е пространство, където може да се краде, това е истината. Ние сме партньори с "Арена" и с БНТ. Вече наехме най-добрите адвокати. За кражбите няма давност. Веднага след края на сезона започваме да действаме. За съжаление обаче не съм оптимист. Ако не се промени закона по някакъв начин, няма как да се печелят пари. Никой не може да печели. Явно за държавата 6 милиона лева са нищо, може би трябва да се откраднат 60 милиона. В България майката му е крадене", коментира още афектираният Михов.

Той допълни още, че голяма част от третия транш, който трябва да бъде изплатен на клубовете и БФС, няма да бъде преведен.

"БФС допусна грешка със старта на шампионата без дори да ме попита. Те го направиха на своя глава. Нашите адвокати ще решат кой да не получи пари. Малко клубове обаче ще бъдат ощетени. Вероятно ще бъде удържана сума около 1 милион лева. Напомням, че някои клубове не желаеха да бъде отлагано първенството. Затова обаче носят отговорност комисиите на БФС и вероятно техните пари няма да бъдат преведени", сподели Михов.

"Нова телевизия имаха желание да купят един мач от българското първенство, но избягаха. Не постъпиха коректно. Излъгаха ме, а после започнаха да си правят репортажи от мачовете", каза още бившият шеф на ПФЛ.

"4-5 клуба имат наложени санкции заради проблеми с рекламните пана по стадионите. Един клуб ще е глобен заради закъснение с повече от 10 минути на домакинския му мач. Знам всичко около охраната на въпросната среща", допълни още Валентин Михов, визирайки Локо (Сф) - Видима-Раковски (0:1).