Манастирище 2000 стяга яка селекция за държавното първенство за ветерани, чийто първи етап вече стартира. Тимът на Кунчо Кузманов е амбициран за спечелване на титлата, след като през миналия сезон бе спрян на полуфинала от непреодолимия тогава по различни причини Витоша (Бистрица).

Атаката на отбора ще бъде водена от спортния директор на "Ботев" (Враца) Валентин Станчев, пише "Конкурент". Привлечени са и популярни играчи извън региона като Росен Емилов, Веселин Сърбаков, Петър Стойнов и Костадин Пилитов. В състава влизат още майстори като Светлин Симеонов-Пинчера, Валентин Лилов, Ивайло Димитров, Ангел Петров, Ангел Ангелов, Емил Борисов, Мариян Герасимов, Тодор Кръстев, Митко Митев и Кирил Атанасов.

Ветераните на клуба и шампионите в „А” АФГ изиграха в събота приятелски мач, който завърши 1:4. Навършващият скоро 35 г. Ангел Петров се разписа за „старите пушки”, докато Павлин Димитров и Пламен Първанов вкараха по 2 гола за съперника. Последва и трето полувреме, в жертва на което паднаха няколко агнета.